24 Haziran 2009 Çarşamba

PAŞA KILICIM ÇİÇEK AÇIYOR

Evimin batıya bakan balkonunda bulunan Paşa Kılıcı yavruladı ve tomurcuklandı. 1 ay önce Bahri abiden aldığım özel saksı toprağı ile yaptığım bakımın karşılığını çok kısa sürede aldım.
Pek çok kişinin yıllarca uğraşarak çiçek açtırdığı Paşa kılıcına düzenli bakımla kısa sürede çiçek açtırmayı başardım.
Şunu belirtmeliyim. Bu çiçeğin kokusu hiç bir kokuya benzemiyor. En pahalı parfümler bile böyle güzel kokamaz. Eşi benzeri olmayan bu koku tüm apartmanımıza ve dairemize yayılıyor. Kokulu çiçeklere ilgisi olan herkezin bu kokuyu duymasını isterim.




5 yorum:

  1. nail bey sizin yaptıklarınız harika sizden bilgi almak istiyorum .sökede yaşıyorum bizim evde salonda var hiç çiçeğini görmedim merak ettim çiçek açması için ne yapmalıyım.ayrıca elimde üç tane köylü teyzeden aldığım doğal sandığım domates var bunların çekirdeklerini sizin yöntemle alıp bu günlerde çoğalta bilir miyim

    YanıtlaSil
  2. Paşa kılıcınızın toprağı, bulunduğu yer ve sulama çok önemli. Paşa kılıcımın toprağını değiştirdim ve balkonumun gölge olan kısmına yerleştirdim çok sıcak günlerde haftada bir suladım. Ve sonuç olarak alt kısmından iki yavru verdi ve mis gibi kokan çiçek açtı.
    Domateslerinizin çekirdeklerini diğer blogumda fotoğraflarla anlattığım şekilde ayırabilirsiniz ve seneye güvenle ekebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Nail Bey,
    Pembe domates ve hareketi üzerine bir yazı hazırlamak istiyorum. Bu nedenle lütfen (Hergün saat 16.00 dan itibaren) (0232) 4411220'den beni arayınız
    selamlarımla.
    mete.

    YanıtlaSil
  4. Kokusu da çok güzel oluyor bu kılıç çiçeğinin. Bu arada plumerianızda vardı sizin değil mi Nail bey?

    YanıtlaSil
  5. Evet plumeria'larım var. 4 tohum ekmiştim. Çok sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyorlar.

    YanıtlaSil